TORRAT
DIARI

ARTESANS DEL CAFÈ DES DEL 1950

Tot comença fa
més de mig segle

Al 1.950 els meus pares van crear l’empresa i registrar la marca “Líder”. Dirigien una botiga de queviures on a més, torraven malta, fruita seca i cafè, el que poc a poc va acabar sent la més important de les seves activitats.

Ja posteriorment, totalment dedicats a la torrefacció, venda i distribució de cafè, la lliberització de la importació del cafè verd a Espanya al 1.981, va suposar un revulsiu pel mercat nacional, i va obrir a les empreses la possibilitat de comprar les quantitats i qualitats de cafè desitjades. Va coincidir aquest punt amb la meva incorporació en exclusiva a l’empresa. Aquest nou escenari, em va permetre ampliar el ventall de cafès amb els que treballàvem, i vaig poder oferir als clients uns nous cafès amb més personalitat i amb un més alt nivell de qualitat.

La bonança econòmica va generar un increment del consum de cafè a tots els nivells. Llars, oficines, restauració i altres establiments van generar noves necessitats a les que ens vam haver d’adaptar per poder-les cobrir. Vam implementar també el nostre servei d’assessorament i formació als professionals de la restauració, així com amb la instal·lació de cafeteres i manteniment d’equips.

PARETS AMB HISTÒRIA

La casa que ens ha vist néixer, va ser construïda el 1851 pel mestre d’obres Pere Comerma, al que en aquell temps era l’eixample de Valls, ja fora de les muralles. És per això el seu nom de Carrer Nou.

Edifici catalogat com a casa pairal, els seus 1.345 m2 ubiquen magatzems i sitges per guardar gra, vi, i d’altres productes del camp. El seu jardí amb arbres centenaris converteix l’indret en un oasi al centre de Valls.
Al llarg d’un segle, els diferents espais de la casa han aixoplugat activitats diverses fins que els meus pares, al 1950 hi van ubicar l’empresa de nova creació: Cafès Líder.

Tot i que aquestes instal·lacions es veuen complementades amb d’altres de més modernes al polígon industrial de Valls, seguim desenvolupant la nostra activitat principal de torrefacció artesana en aquest edifici emblemàtic.

EL NOSTRE SOMNI

A dia d’avui, ja som una empresa oberta al mon, però volem ser ara un referent en cafès de qualitat torrats artesanalment a la zona del Camp de Tarragona. Un cafè Km 0, encara que la matèria prima estigui encara lluny d’aquí. Un cafè acabat de torrar per una empresa arrelada al país i compromesa amb la seva terra, amb la seva gent.

Ens importen les persones, parlem el mateix idioma i donem un tracte proper i de confiança. Estem compromesos amb la sostenibilitat i som pioners en la torrefacció de cafès de comerç just i cafès ecològics certificats.

Tractem de reduir la nostra petjada minimitzant els residus i fem ús sempre de materials ecològics: càpsules compostables, bosses reciclades ecològiques… Promocionem i comercialitzem el cafè sense envàs, als clients que ho prefereixen.

Volem que tots els nostres clients, ja siguin particulars com establiments d’hostaleria, descobreixin a traves de nosaltres el nou món de sensacions que ens aporten tots els cafès d’origen que torrem.

Som per a ells els bons col·laboradors, els proveïdors de confiança.

Una exquisida qualitat i varietat, fruit de la cura amb una qualitat sense igual
Galeria
0